Tiszta Szívvel Bucka

Tiszta Szívvel Bucka

Buckai történelem: Készen állunk arra, hogy megőrizzük valódi emlékeinket!

2017. szeptember 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós város Önkormányzata ki kell mondanunk, hogy a 40 ezres Szigetszentmiklós területén élő 10 ezer embert magába foglaló Alsóbucka városrészt és az ott élő embereket is diszkriminálja és utálja, hiszen bizonyítható módon mindent megtesz ellenük! S e tekintetbe ne csak a ki nem takarított, mégis 4,7 milliárd Uniós pénzt elnyelő Bucka-tóra, a maró, növényzetet kipusztító, fürdésre, locsolásra, ívásra alkalmatlan talajvízre vagy a Bucka csatorna beruházás során elszenvedett borzalmakra kell gondolnunk, hanem arra is hogy az Önkormányzat még történelmünket is igyekszik letagadni, eltűntetni és elsöpörni!

 

Egy várost, amelyben egy városrész egyetlen történelmi tárgya, emléke, képe a helytörténeti múzeumban nem lehető fel és nem tartja tiszteletben, aligha lehet nevezni becsületesnek és tisztességesnek! Egy vezetést, amely azért nem ismeri el ősi Buckaiak hatalmas kiállását, kreativitását, mert a régi időkben azon a részen a város szegényei laktak nem lehet objektívnek tartani, elfogulatlannak vagy hagyományőrzőnek! S egy terület, mint amilyen a Bucka nem mondhatja azt, hogy hagyom bárkinek, hogy történelmem tekintetében eltapossanak és megsemmisítsenek!

 

Az Alsóbucka egyébként Szigetszentmiklós városában méltánytalanul lenézett! Ha a régi emberekre gondolunk olyan szorgalommal ápolták városunkat, amely miatt ma is tisztelet illeti őket! Ha nem volt szánkójuk kreatívan kályha oldal lemezéből hoztak létre egyet! Ha nem volt emelőjük, akkor pajszer módszerrel emeltek vasúti mozdonyt a töltés mellől vissza a sínekre! Földet műveltek, állatot tenyésztettek és voltak, akik két tehénből éltek meg! A Buckaiak elszenvedték, hogy a Csepel Autógyár helyett a világháborúban az amerikai bombázók az ő területüket bombázták le! Nem panaszkodtak, hanem összetartottak és szorgoskodtak! Mi arra törekszünk, hogy a Bucka történelméről könyvet írunk, hogy azokat a hagyományokat értékeket, melyek a Buckában keletkeztek az utókor számára is megőrizzük! Járni fogjuk az utakat, a házakat és keressük a rég volt, már kissé megkopott, de ma is élő emlékeket!

 

A Bucka egyébként, bár ez ma még az Önkormányzatnak nem tűnt fel, de már nem a szegény emberek földje! Tudósok, vegyészek, ügyvédek, orvosok és elismert emberek élnek területén és érzik otthonuknak, a helyet, amely sokkal több megbecsülést érdemelne!

 

Szigetszentmiklós vezetése, amelynek szemében nemcsak a Bucka nem érték és képes nem létező hagyományoknak és kultuszoknak ünnepet kreálni (Szabacsi nap) az infrastruktúrát is képtelen rendben tartani és kezelni! Míg a környező városokban az utcák rendezettek, járdázottak, öszközművel rendelkeznek és párhuzamosak Szigetszentmiklóson sok helyen nincs járda és ellehet mondani, hogy nincs is két párhuzamos útja. Olyan, mintha nem kezelve lenne és önkormányzattal rendelkezne, hanem az anarchia földjének ékes példáját mutatná a nagyérdeműnek meg vagy legalábbis durván sötét időket!

 

Kik szeretjük a Buckát ezt nem hagyhatjuk!

 

Küzdenünk kell az értékekért, történelmünkért és azok megőrzéséért!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztaszivvelbucka.blog.hu/api/trackback/id/tr7612801270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása